Wednesday, April 10, 2013

mini canvas nummer 1

Het is - eindelijk - bijna lente dus had ik me bedacht een canvas te maken dat op zijn beurt bestaat uit 9 kleine canvasjes (leve Xenos). Alle 9 de canvasjes moeten iets met vogeltjes en/of lente te maken hebben.
De eerste is af:Op het canvas heb ik met lijm patroontjes gemaakt en dit een nacht laten drogen. Daarna heb ik het oppervlak bewerkt met Distress inkt van Tim Holtz. Vervolgens heb ik het canvasje bekleed met kant en daarna het hartvormige frame met het vogelplaatje en de knoopjes erop geplakt.

Wat het mini frame betreft: deze kun je kopen in een verpakking van 9 stuks bij Xenos voor 1,99 euro. 
Degene die ik kocht waren zilverkleurig maar ik heb ze met gesso wit gemaakt en daarna met een klein beetje bruine distress inkt bewerkt. Op deze manier kun je hele goedkope frames maken, een stuk goedkoper dan die van Melissa Frances bijvoorbeeld!


Het hartje rechtsboven heb ik bewerkt met bruine inkt. De oorspronkelijke zilveren kleur schittert een heel klein beetje door de gesso heen; ik heb niet helemaal dekkend met gesso geschilderd.5 comments:

 1. heel leuk! Ga je die 9 canvasjes dan ook weer op een groot canvas verwerken?
  en ja, leve Xenos, daar hebben ze leuke dingen die je kunt be- of verwerken!
  Ben benieuwd naar de volgende!

  ReplyDelete
 2. Mooie canvasje zeg!! heeel mooi.

  Ga je ze van elk seizoen maken??

  en heb je er nu breed kant op gedaan of oude vitrage??

  Ik vind het erg mooi!

  Groetjes Laura

  ReplyDelete
 3. Hoi Laura, het is inderdaad oude vitrage: ik kreeg van iemand de onderste randen die ze van oude vitrage had afgeknipt. Ik maak 9 canvasjes die allemaal over de lente en/of vogels gaan. ik wil ze daarna aan de achterkant aan elkaar bevestigen.

  ReplyDelete
 4. die zijn mooi, wel vervelend dat ik weer naar Xenos wil nu.
  Schitterende canvas overigens

  ReplyDelete
 5. Wat een slim idee van de frames en wat een prachtig canvasje

  ReplyDelete