Saturday, December 31, 2011

Sew Box

This morning I literally jumped for joy when I finally sanded the very, very last part of my sew box...
Pfffff.... what a hell of a job this was!
I sanded every little part, varnished it and then I put on a light coat of hard wax-oil (which I use for the floor as well) and it looks stunning !!!!
I ordered some lovely knobs through the internet and am now praying they are not too big (of course I asked for the dimensions and they are slightly over sized in comparison to the old knobs, but they are sooo cute that I ordered them anyway :-)
Here's a picture:


I ordered two knobs; the one with the red and the one with the blue bird on it. I hope they will arrive today.
Also, I am guessing some screws I ordered will be delivered today. The old screws and rings weren't very good anymore so I ordered some brass ones. Hopefully I can finally put all pieces back together this weekend.
So know I can start to think about what I will do with the inside of it.
Cover it with paper and lace or just leave it like it is.... ???

Vanmorgen ben ik letterlijk een gat in de lucht gesprongen toen ik eindelijk, eindelijk, EINDELIJK het allerlaatste onderdeel van mijn naaikist had geschuurd.
Jemig de pemig, wat een heidens karwei was dit...
Ik heb ieder afzonderlijk deel geschuurd, gebeitst en daarna in de hard wax olie gezet (dat spul gebruik ik ook voor de vloer) en het ziet er prachtig uit!!
Ik heb twee prachtige knopjes via het internet besteld en nou hoop ik maar dat ze niet al te groot zijn voor deze naaikist. (natuurlijk heb ik naar de maten gevraagd toen ik ze bestelde en eigenlijk zijn ze ietsiepietsie te groot maar ik heb ze toch maar besteld want ik vond ze zo onwijs leuk)
Ik heb er twee besteld, die met het rode en met het blauwe vogeltje erop en hopelijk komen ze vandaag aan. Ook heb ik messingkleurige schroefjes en ringetjes besteld want de oude schroefjes en ringetjes waren niet zo best meer. (en niet mooi van kleur) Ook die komen hopelijk vandaag aan en dan kan ik het ding komend weekend in elkaar zetten. Jippie !!!!

Dus, nu kan ik gaan nadenken over de binnenkant:
Zal ik alles bekleden met papier en kant of het gewoon maar zo laten als het is.... ???

4 comments:

 1. Hallo Blinnie,
  Wat een mooie knobs. Ik ben echt heel erg benieuwd naar jouw sewingbox. Het blijft bij bewonderen. Als jij er zoveel tijd aan besteed hebt, wordt het voor mij mijn levenswerk. Daar begin ik niet aan.
  Josephine

  ReplyDelete
 2. de knopjes zijn prachtig! ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  ReplyDelete
 3. ik ben heel benieuwd naar je eindresultaat belin:)
  liefs van je nieuwste volgster
  xox
  linn

  ReplyDelete